Finn frem glasset du skal bruke og sett det klart med is og litt vann så det blir kaldt.
Ha basilikum i shakeren (Du trenger mer enn du tror, kanskje 1/4 plante blader,) sammen med en halv sitron. Muddle dette godt. Det er dette som lager fargen på cocktailen, så det er viktig for resultatet. Du stamper omtrent som en potetmos, men hardt.Dersom du allerede har ferdig presset frisk sitron kan du bruke 2 cl av dette i stedet, men det er vanskeligere å få drinken ordentlig grønn da. Du må bare holde på litt lenger.
Ha i sukkerlaken og gin.
Shake med is til det har blitt skikkelig kaldt i ca 20 sekunder. Det sies det er lettere å få denne grønn om du bruker en shaker med to halvdeler i metall. (Altså en Boston, men uten glassdelen.)
Tøm ut vannet og isen av glasset du skal sile over i - og ha i ny is. Dobbeltsil over i glasset så du får ut alle basilikum biter og evt små isbiter som vanner ut drinken. Dette betyr at du bruker en liten sil i tillegg til den som er på shakeren din.
Rør rundt så isen fordeler seg godt. Fyll evt opp med mer is om nødvendig.