St. Germain likør

St. Germain hylleblomstlikør – et godt alternativ til vermut

Del med andre ginteresserte:

St. Germain hylleblomstlikør er jo ikke en vermut – men den går så fantastisk godt sammen med gin at vi velger å gjøre et unntak!

Flasken er klassisk og gir et ærverdig inntrykk, og det er lett å tro at den har vært der siden 1700-tallet. Pussig, for den kom faktisk på markedet så sent som i 2007.

Ett alternativ til vermut og tonic

Neste gang du har lyst på en Dry Martini, bytt ut halvparten av mengden vermut med St Germain hylleblomstlikør. Den fungerer også i en Gin og Tonic. Dersom du ikke har hylleblomst tonic kan du benytte en vanlig tonic og tilsette en skvett St Germain.

St. Germain ble utviklet av Rob Cooper, og er laget av hylleblomster som vokser i Frankrike. De blomstrer i bare 3 uker, og må plukkes umiddelbart for å gi god kvalitet. Et lite antall lokale bønder plukker disse, og ifølge websiden blir de fraktet på sykkel til byen for å presses til likøren. Pressingen av blomstene gir smaken som gir basen til likøren. Det går med inntil 1000 blomster til en flaske.

Da St. Germain hylleblomstlikør kom på markedet ble den umiddelbart populær, og har vunnet en hel rekke priser. De vant «Best in show» med dobbelt gullmedalje på San Fransisco World Spirits Competition i både 2007 og 2008, og det var nok en av grunnene til at den ble så populær så raskt.

St. Germain får også mange lovord, og noen av kommentarene går på at likøren fremhever det beste fra de andre smakene – mens den maskerer spritsmaken. Det sies at den er favoritten når man jobber med gin og tequila eller at det at den rett og slett «passer til alt» og gir en forfriskende smak. Og selvsagt – den er laget med godt gammeldags håndverk. Det skader vel heller ikke at flasken er kjempestilig!
Les gjerne mer på hjemmesiden deres.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Kommenter