Select Bitter Aperitivo

Select Bitter Aperitivo

Del med andre ginteresserte:

Select Bitter Aperitivo er en bitter fra Italia og er den tradisjonelle ingrediensen i en Venetiansk Spritz. Den har historie siden 1920 og inneholder over 30 ingredienser.

Produksjonen av Select Bitter Apertivo består i først å maserasjon. De botaniske ingrediensene trekker sakte i en blanding av alkohol og vann. Blandingen kokes opp for å tekke ut essensen av de botaniske ingrediensene. Einebærene destilleres separat i for å trekke ut de ønskede aromatiske delene av frukten. Fargen er intenst rubinrød med oransje toner.

Dette er en bitter som er litt lettere og litt mindre bitter enn mange av sine konkurrenter. Vi i altomgin.no bruker denne bitteren for det meste i Negroni, men den er hovedsakelig kjent for noe helt annet. Det er den Venetianske spritzen som har gjort Select kjent, slik at den nytes nå i over 50 land.

En Venetiansk Spritz lages slik; Fyll is i et stort vinglass. Ha i to deler Select, tre deler prosecco og en splash sodavann. Pynt med en stor grønn oliven. Den grønne olivenen skal visstnok balansere det hele helt perfekt.

Duft- og smaksnotater

Duften er kompleks. Det er bitre noter, sitrus og harpiks-lignende eukalyptus, essensielle oljer og noe som minner om mentol. Du kjenner også krydder og urter.
Smaken er full av kryddertoner, dyp sødme og mye mild bitterhet. Også her er eukalyptus og mentol merkbart, men ikke slik at det tar over.

Select Bitter Aperitivo

Nøkkelord: Bitter
Land: Italia
Produsent: Montenegro
Alkoholstyrke: 17,5%
Sødme: 2/5
Bitterhet: 3/5
Farge: Karmosinrød
Fylde: 3/5
Kalorier pr 4cl: 88kcal

Beskrivelse

Kjente ingredienser

Duft

Smak

  • Krydder
  • Lett sødme
  • Anis

Ettersmak

  • Tre
  • Sitrus
  • Sødme
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Select Bitter Aperitivo er en bitter fra Italia. Den er den tradisjonelle ingrediensen i en Veneziansk Spritz.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Select Bitter Aperitivo

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, og Youtube.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.