Tobermory Hebridean Gin

Hva passer til Tobermory Hebridean Gin

Del med andre ginteresserte:

Tobermory Hebridean Gin ble kåret til «Best Classic Scottish Gin» i 2020. Denne ginen er full av sødme, krydder og urter, og har en nydelig munnfølelse.

Tobermory Hebridean Gin er en skotsk gin med kornbase. Spriten som er brukt er laget på eget destilleri, og destillert om og om igjen til den er helt ren og klar til å ta imot de lokale urtene de har basert ginen på. Alle de botaniske ingrediensene trekker i minst 24 timer i spriten.

Tobermory har laget sprit av andre typer i rundt 220 år, så når de nå tok skrittet inn i gin-verdenen var det jo med en viss ballast av kunnskap. De fikk sin gull som Best Classic Scottish Gin kun 6 måneder etter lansering av i 2019. Som de sier; ginen deres er laget med nøye utvalgte ingredienser og “bare litt kunnskap” fra deres 220 års historie. Tobermory Gin har preg av blant annet einer, søt appelsin, sitron, koriander og maltsødme.

Isle of Mull

Tobermory Gin
Bilde: Produsenten

Tobermory Hebridean Gin henter sitt navn fra hovedstaden på Øya Mull i Indre Hebridene utenfor vestkysten av Skottland. Tobermory er også navnet på destilleriet. Husene i havnen i Tobermory pryder også baksiden av etiketten på flasken, et bilde som kan minne litt om bryggen i Bergen.

Destillasjonsprosessen foregår i et apparat laget av John Dore & Co i Sør-Afrika på 1950-tallet.

Duft og smaksnotater

Det som først slår deg ved duften er sødmefull einer, sitrus og krydder. Koriander og appelsin tolker jeg det til. Jeg aner noe jeg tolker mot malt i duften, men ikke veldig tydelig.

Smaken er sødmefull og rund, søt appelsin og sitron, med hint av koriander på et bakteppe av eier. Myke noter av krydder med en veldig god og rund munnfølelse. Et veldig mildt inntrykk av malt henger ved og skaper en ekstra spenning. Avslutningen er ganske lang og preget av sitrus og krydder.

Perfekt serve – anbefalt av produsenten

Anbefalt garnityr i Gin og Tonic er frisk timian, en skive av frisk blodappelsin, og tørkede hibiskusblomster. Vår favoritt-tonic så lang er Thomas Henry Tonic Water.

Tobermory Hebridean Gin

Nøkkelord: Gin
Land: Skottland
Produsent: Tobermory Distillery
Alkoholstyrke: 43,3%
Farge: Klar
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes

Oppskrifter med Tobermory Hebridean Gin

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.