Negroni Week 2020

Negroni Week 2020

Fra 14-20 september er det Negroni Week 2020. Hvorfor ikke benytte anledningen til å lære litt om denne enkle men fantastiske gin-cocktailen som så mange har lagt sin elsk på?

Dette er en feiring vi kan klare helt uten å samle mange mennesker. Du må bare ha tak i noen nøkkelingredienser å bruke sammen med ginen din; nemlig minst en Campari eller annen bitter – og en rød vermut. Det finnes flere gode norske bittere; Marka Bitter fra Oslo Håndverksdestilleri og den nye Bareksten Bitter for å nevne to av de. Og dette rekker du i dag eller i helgen så du er klar til Negroni Week 2020.

I anledning Negroni uken har vi lansert en egen side med negroni oppskrifter. Følg med her, vi lanserer nye hele uken.

Denne cocktailen har sitt navn etter Grev Camillo Negroni. I 1919 ba han sin bartender om å bytte ut sodaen i sin Americano cocktail med gin. Mer skal det altså ikke til før du får en cocktail kalt opp etter deg.

Hele historien om Negroni kan du lese nedenfor.

Negroni oppskrift

Oppskrift på Negroni: En greve, 100 års historie, Campari og vermut

En oppskrift på Negroni inneholder selvfølgelig ikke en greve eller 100 år med historie, men det måtte en greve til for å få ideen. Nå, 100 år senere, har Negroni ... Les mer

Hvordan lage en Negroni

En Negroni har tre ingredienser: Gin, vermut, og bitter. Like deler av dette kan du røre sammen med isbiter i glasset, og garnere med en appelsinskive eller appelsinskall. Så enkelt kan det gjøres.

Nå finnes det gode argumenter for å bruke et røreglass, men det er faktisk mulig å klare seg uten.

De fleste tyr nok til Martini Rosso som vermut og Campari som bitter, men her har du absolutt mer å gå på. Marka Bitter fra Oslo Håndverksdestilleri og Bareksten Herbal Bitter fra Stig Bareksten er to norske alternativer. Et aldeles nydelig forslag til vermut er spanske Padró & Co. Vermouth Rojo Clásico.

Norsk Negroni med Vidda Tørr Gin og Marka Bitter
Negroni med norske Vidda Gin og Marka Bitter fra Oslo Håndverksdestilleri. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Valg av gin til Negroni

Siden gin utgjør minst en tredjedel av innholdet har det mye å si hvilken gin du velger. Er du glad i einer så er Tanqueray London Dry Gin et godt valg. Rotfruktene i Plymouth Gin gir en fyldig og rund Negroni. Hvis du er mer glad i sødme kan du prøve Old Tom GinHernö Old Tom Gin ble kåret til verdens beste Old Tom gin i 2018, og er min personlige favoritt.

Blandingsforholdet er også viktig. Selv foretrekker jeg 3cl gin med 2cl vermut og 2cl bitter.

Fatlagret gin til Negroni

Fatlagret gin er noe mange kanskje ikke tenker på når det kommer til cocktails. I en Negroni kan en fatlagret gin være prikken over i’en hvis du vil dempe litt av bitterheten og erstatte den med fat, karamell, eller andre smaker.

Bli med å feire Negroni Week 2020

Vi fyller på med nye oppskrifter hele uken. Titt innom for litt inspirasjon her eller på Instagram.

Våre Negroni oppskrifter

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.